Over mij - Flow Development

Over mij

Dit ben ik: Florence Damen

The body says what words cannot
- Martha Graham, topsport danseres

Hoe het begon...

Als kind had ik de droom om topsporter of bergbeklimmer te worden. On ‘top of the world’ had iets magisch.

Altijd speelde en sportte ik vanaf kleins af aan buiten. Rode blossen en sproetjes sierden mijn wangen. Mijn kinderdroom kwam pas in 2017 uit. Daar betaalde ik wel een prijs voor.

Ik werkte 15 jaar in het bedrijfsleven bij grote en kleine jongens als Pentascope, KPN en PostNL. Ik combineerde een fulltime baan met het grootbrengen van drie jonge kids. Achteraf ook topsport.

In 2016 liep ik vast en kreeg een bore-out: Weg zin, weg energie en weg zelfvertrouwen. Ik had te lang geleefd zoals het hoorde, maakte verstandige en logische keuzes. Het leverde zekerheid op maar geen voldoening. Mijn lijf sprak al langer, maar ik hoorde het niet door de drukte in mijn hoofd. Tot dat ik iets anders besloot te doen. 

Je bent vrij als je je eigen lijf, waarden, dromen en talenten als kompas gebruikt

Mijn doorbraak ontstond spontaan

Klaar met negatieve energie besloot ik mijn hobby vaker op te pakken. Ik ging ‘gewoon’ weer hardlopen wanneer ik wilde. Dat was het keerpunt. Mijn doorbraak. Ik maakte de reis naar binnen. (En liep 2 marathons en een ½ triathlon :)). Ik leerde weer voelen, mijn grenzen te ontdekken, respecteren en verleggen. Alle oude overtuigingen, overlevingsmechanismes en angsten liep ik van mij af. Mijn hart en hoofd kwamen in verbinding en balans met elkaar. Vanuit beweging leerde ik op mijn intuïtie te vertrouwen en ik ontdekte mijn ware potentieel.

Krachtige keuzes volgden: Ik zegde mijn vaste baan op, deed prachtige opleidingen, liet mij coachen door toffe vrouwen en startte succesvol mijn eigen bedrijf.

Droom bereikt: Ok, geen topsporter, maar ik sport, leef en werk wel op mijn eigen ‘top’. Ik doe waar ik voor sta. En ben daar gelukkig en succesvol mee. Ik voel me ‘on top of the world’. Nu begeleid ik dagelijks businessvrouwen om ook te doen waar ze voor staan. Ik breng ze in beweging met body&mind. De meest krachtige combi ever. Want zonder beweging geen resultaat!

Hoe doe ik dagelijks waar ik voor sta?

(Klik & open hieronder om erachter te komen)

Ik ben eigenaar en inspirator van Flow Development. Daarin bied ik (online) programma’s en coaching aan voor actieve vrouwen. Daarnaast word ik ingezet door bedrijven om de vitaliteit en performance van teams en medewerkers te vergroten.

Elke dag mix ik mijn eigen infusions: zo eet ik gezond en heb ‘cheet&geniet’-momenten. Ik ren of wandel. Een dag niet bewogen, is een dag niet geleefd. Ik waardeer relaxen steeds meer. Bewust stilstaan is écht een vooruitgang. En lachen: het leven is al serieus genoeg.

Mijn lucky stars zijn mijn man en kids. En ja, met drie jonge kids is het thuis soms net een productiefabriek. Naast alle haal&breng ritjes, 24/7 wasjes, rommelkamers en gekibbel, geniet ik intens van ze. Want als ik thuis ben met ze, ben ik 100% met mijn aandacht erbij.

Elke dag, elk moment, kun je besluiten opnieuw te beginnen

En jij? Wil jij meer energie en lekkerder in je vel zitten?

Wil jij jouw team vanuit authenticiteit inspireren. Wil jij meer rust en kleine geluksmomentjes? Of met focus een eigen bedrijf succesvol maken?

Accepteer dan geen gemiddeld leventje meer. Wacht niet totdat…de opleiding klaar is, de kids naar de school gaan, je partner promotie krijgt of what so ever. Kom in beweging en doe wat jou gelukkig, betekenisvol en vrij maakt. Sta op girl! En ga doen waar jij voor staat. Beweeg met resultaat.

Vertel me waar jij voor wil staan.

Ik werk samen in een netwerk met de volgende partners

Get to know me

Expertise in
This or that

AEROBICS OF HARDLOPEN

THEE OF KOFFIE

AUTO OF FIETS

FILM OF BOEK

CASUAL OF CHIQ

BINNEN OF BUITEN

ZOET OF HARTIG

BERGEN OF STRAND

INTROVERT OF EXTRAVERT

JIJ OF IK -> SAMEN

5 dingen waar ik in geloof

1.

Van binnen weet je alles. De kracht van het lichaam om te denken, voelen én doen is zo sterk. Mits alle drie in balans zijn. Gebruik jouw eigen lichaamswijsheid!

2.

Zonder beweging is er geen energie, geen resultaat. Alles heeft potentie. Het komt pas vrij vanuit beweging.

3.

Je overschat wat je in een week kan, en onderschat wat je in een jaar kan. Creëer gezonde gewoontes en zet kleine stappen. De trap neem je ook niet in één sprong

4.

Verbeelding is belangrijker dan kennis. Je kan nog zo veel weten, maar als je niet gelooft in wat er mogelijk is, bereik je niks.

5.

Wees dankbaar en deel. Dank ‘the good & bad’, kleine en grote dingen. Het gaat om waarde niet om aantallen. Deel jouw waarde en word gelukkig.

INFUSIONS OM JE TE INSPIREREN

Niks leukers dan anderen inspireren. Daarom deel ik flow-infusions: korte verhalen vol tips voor een energiek dagelijks leven. Puur, levendig en met een vleugje humor.

Ben je een actieve business vrouw en wil je:

 Trakteer jezelf dan op mijn flow Infusions.

Je ontvangt regelmatig een mail met tips, anekdotes en waardevolle kansen.

Bedankt voor het downloaden van mijn E-book

Ik wens je heel veel leesplezier met het E-book ‘ Ontdek de 7 essentials voor hardlopen in flow.  Je vindt het e-book direct in jouw mailbox. (check voor de zekerheid ook jouw spambox). En natuurlijk veel loopplezier. Want met de tips en inspiratie in het boek ga je veel lekkerder hardlopen. Go with the Flow

Geen koekie van eigen deeg? Geef toestemming om cookies te plaatsen als je mijn website bezoekt.