Het geheim van een vitaal leven: Keep it simple en zinnig!

 Alleen we zijn allemaal zo goed om simpele dingen moeilijk te maken. Het geheim van vitaal leven en werken begint bij jezelf. Als jij weet wat zin geeft aan jouw leven en/of werk en daarin gelooft, kun je bewegen naar de krachtigste versie van jezelf. Flow Development heeft een vitaliteitsmodel dat je helpt te ontwikkelen naar de beste versie van jezelf. Daarbij bieden we een divers en actief programma om deze beweging te faciliteren.

Ons vitaliteitsmodel

Ons model helpt jou het beste uit jezelf te halen. Het model bestaat uit vier krachten van vitaliteit. Door deze vier krachten maximaal te ontwikkelen maken we mensen letterlijk en figuurlijk ‘fit for the job’. En ‘fit for the future’. Want als je eenmaal het geheim van een vitaal leven hebt ontcijferd, zul je blijvend in een flow werken en leven. En dat is precies wat je wilt. 

Flow voor nu, straks en voor later! Wat de ‘job’, rol of taak in jouw werk of leven ook is.

De vier krachten van vitaliteit

Lijf

De fysieke kracht van het lijf is nodig is om optimaal te presteren. We helpen medewerkers fit in hun lijf te maken. Hoeveel beweging heb ik nodig? Welke voeding stop ik in mijn lijf en welke energie geeft mij dat? Laat ik mijn lijf ook herstellen? Slaap ik voldoende?

Hoofd

De mentale kracht van het hoofd gaat over denken. Wat zijn de overtuigingen waar ik mij door laat leiden. Wat kan ik doen om positief te blijven denken? Hoe kan ik focussen op mijn taak? Hoe ga ik om met afleiders? Hoe stel ik doelen vast en hoe realiseer ik ze?

Hart

Het hart geeft de kracht van het voelen en emoties aan. Hoe voel ik mij? En hoe uit ik mijn emoties en wat vertellen ze mij? Wanneer voel ik stress, en waar wordt stress bij mij door veroorzaakt? Hoe vergroot ik mijn veerkracht? Hoe ontspan ik?

Ziel

Bij de ziel draait het om de kracht van zingeving. Het woord spirit betekent letterlijk levenskracht, en diepere zingeving. Ieder mens en iedere organisatie heeft een karakter, een ziel en een diepere betekenis. Wat geeft zin aan mijn werk en /of leven? Why am I here?

Programma

Flow Development heeft een vitaliteitsprogramma dat mensen, teams en organisaties in zijn krachten zet en ze in Flow brengt. Het programma bestaat uit advies, coaching, workshops en/of sportclinics.  De behoefte van jou of jouw organisatie is het uitgangspunt. We maken een passend voorstel om jou of jouw medewerkers in een flow te brengen en houden. Meer weten, maak gerust een afspraak!

Sluit Menu